Fiona Timantin vihjeet:

- Opi tuntemaan vuosikymmenet tai ainakin oma tyylisi

- Tarkista haluamasi vaate: Onko vaatteet koin syömiä? Onko kainalot rasvaiset tai kovettuneet?

- Kokeile jokainen vaate ja pidä se yllä vähintään viisi minuuttia

- Kysy myyjältä

- Ole kiinnostunut

 

 

1. Valmistaudu
On olemassa muutamia asioita jotka sinun tulisi tietää ennen kuin alat etsimään vintage-vaatteita. Ensin sinun tulee ottaa itsestäsi mitat; pituutesi, vyötärö, lantio, sisäsauma ja rinnan ympärysmitta riittävät. Omien mittojesi tietäminen on tärkeää, sillä kokotaulokot ovat muuttuneet. Vaikka olet täydellinen koko 38 tämän päivän vaatimuksia, saatat huomata, että vintage vaatteita merkintänä koko on joko liian suuri tai liian pieni sinulle, riippuen aikakaudesta. Tarkat mittaukset ovat erityisen käteviä, jos metsästät vintagea verkossa etkä voi kokeilla vaatteita.

Toiseksi, mieti nykyisen vaatekaappisi sisältöä. Olisivatko ne vintage-vaatteet tulossa jokapäiväiseen käyttöön? Ehkä olet kyllästynyt etsimään kuten kaikki muutkin tai sinulla on vaikeuksia löytää vaatteita, jotka näyttävät hyvältä sinulla? Mistä tahansa syystä vintagen metsästyksen aloitatkin, sinun pitäisi tietää, mitä etsit. On helppoa innostua liikaa, kun olet ostoksilla, joten ole valmis ja tee luettelo sen tyyppisiä vaatteista joihin haluat keskittyä.

2. Tiedä, minne mennä
Vintagen etsimiseen on monia vaihtoehtoja. Jos haluat tarkastaa ja kokeilla kappaletta ennen ostopäätöksen, voit keskittyä käymään käytettyjen tavaroiden liikkeissä tai vintage putiikeissa lähellä sinua. Anna Googlen tai Keltaisten sivujen näyttää vaihtoehtoja. Hyvää näissä erikoistuneissa myymälöissä on, että vaatteet ovat yleensä erittäin hyvässä kunnossa ja myyjät on osaavia ja auttamisen haluisia.

Muista, että kirpputoreilta näyttäviä vaatteita saa usein halvemmalla kuin trendikkäistä vintage myymälöissä. Yleensä kirpputorit eivät hyväksy vaatteita jotka ovat epäpuhtaita tai erittäin huonossa kunnossa joten voit löytää joitakin aarteita todella hyvään hintaan.


Jos olet ostoksia verkossa on viisainta että, ymmärrät sivustojen säännöt ja periaatteet. Jotkut sivustot verkossa, vintagekaupat ja muut palvelut vain yhdistävät myyjät ja ostajat. Yritä löytää kaupoista reilu palautusoikeus. Varmista, että myyjä antaa yksityiskohtaiset kuvaukset kauppatavarasta, lähikuvia kaikkista virheistä ja tarkat mittat kaikille tekstiileille. Jos et näe unelmiesi kohdetta, kysy siitä. Vai onko jonku suosikkibloggaajan päällään asuja joita jumaloit? Pidä silmät ja korvat auki ja kysy vinkkejä.

3. Onnistunut verkkokauppa

On aina hyvä etsiä säännöllisesti, esimerkiksi eBay:ssä voit katsoa huutokaupan tai kiinteään hinnat kohteille joka päivä tai kolmen, viiden, seitsemän ja kymmenen päivän jaksoissa. Monet myyjät käyttävät pitkiä aikoja, joten yritä tehdä hakuja vähintään kolmen päivän välein.

Toinen hyvä vinkki on löytää kirjoitusvirheet koska tällä tavalla löydät laadukkaita suunnittelijoiden kappaletta, jotka ovat virhe otsikossa. Jokainen henkilö joka tarjoaa vintage vaatteita ei ole välttämättä kokenut vintage jälleenmyyjään. Usein ihmiset ovat vain puhdistamassa heidän vaatekomeroiitaan eikä ole heillä ole kokemusta verkossa myymisestä tai vintage vaatteista yleensä. Ole luova! Joskus on helpompi löytää laadukkaita vintagevaatteita etsimällät suunnittelijan nimellä tai kankailla. Erikoiskankaat, kuten kashmir, silkki, sametti tai minkki ovat monen tunnetun suunnittelijan lempi kankaita.

Jos löydät unelmiesi vintagevaattekappaleen, älä anna korkeinta hintatarjousta liian aikaisin.On viisaampaa odottaa viimeisille minuuteille huutokaupassa koska saatat saada tavaraa paljon vähemmän kuin jos tarjonnut ensimmäisenä täyttä hintaa.

Kun olet onnistuneesti ostanut muutaman kerran verkossa, on viisasta pitää luetteloa suosikkimyyjistä. Jos on mahdollista ilmoittautua vaikka myyjän sähköpostilistalle jolla hän ilmoittaa uusista myyntiin tulleista vaatekappaleista kannattaa mahdollisuus käyttää. Jos etsit hyviä mahdollisuuksia, selata vintagea asetuksella "alin hinta ensin". Toisaalta, jos haluat ostamaa laadukkaita vintagekappaleita, kannattaa selata "Korkein hinta ensin". Jos sinulla on paljon vapaa-aikaa käsissäsi, selata äskeisiä vintageluetteloita joka päivä. Tämä on tapa varmistaa, että et koskaan menetä mahtavia vintage löytöjä.
Kaikki nämä vinkit antavat sinulle mahdollisuuden löytää kaikenlaisia ​​vintage vaatteita. Muista, että voit rakentaa erityisen vintagevaatekaapin ilman menetettyjä omaisuuksia. 

Hyvää metsästystä!

 

(Lähteet: http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/8/26/suuri-vintagen-osto-opas-by-fiona-timantti.html , http://finnflair.com/article/how-to-find-vintage-clothing )